top of page

Operace zlomeniny pánve


Tento pejsek k nám přišel s velkou bolestivostí v oblasti pánve a pánevní končetiny. Diagnóza zní: distrakce křízokyčelního spojení a zlomenina kyčelních kostí. Při rentgenologickém vyšetření jsme zjistili frakturu pánve na levé straně a distrakci křížokyčelního spojení na pravé straně. Operace byla nevyhnutelná.


Pacienta jsme připravili na operaci a začali monitorovat srdeční činnost. Napojení na EKG zajišťuje připojení krokosvorek k tlapkám psa. Na přípravném operačním sále se musí strojkem oholit srst a řádně vydesinfikovat celé pole.


Poté jsme pejska zarouškovali a připravili C rameno pro skiaskopickou kontrolu. V průběhu operace tak můžeme pozorovat aktuální stav operované části těla. Díky tomuto přístroji můžeme zkontrolovat správné umístění kostí po repozici. Při pohybu pacienta či operačního stolu se lépe prostorově zorientujeme. Hydraulicky polohovatelný stůl je při operacích velmi užitečný. Zákrok proběhl bez komplikací, křížokyčelní spojení jsme zpevnili dvěma kirschnerovými dráty.


Více o operacích zlomenin, které na pracovištích VetPark provádíme, se dozvíte v sekci SLUŽBY>OPERACE ZLOMENIN na našich webových stránkách.



Doporučené
Poslední články
Kategorie
bottom of page